FAQ - frequently asked questions

Vad är uTales?

uTales är en ny värld av underhållande och utbildande e-böcker för barn - digitala bilderböcker skapade av ett globalt community av professionella författare och illustratörer.

uTales är både en app och en hemsida men framförallt är uTales en idé om att göra böcker mer tillgängliga för barn världen över. Vi försöker förändra och förbättra hur böcker både skapas och läses genom att förenkla skapande processen och därmed göra ett större utbud av utbildande och roliga bilderböcker tillgängliga för barn, familjer och skolor. Vi vill göra världen lite bättre för barn, en saga åt gången.

Se video

Hur säkerställer uTales kvaliteten på böcker?

Vi är stolta över att arbeta med en internationell panel för godkännande av alla våra böcker innan de publiceras. Panelen består av professionella redaktörer, författare, illustratörer, lärare och pedagoger som tillsammans gör uTales säkert och högkvalitativt för barn.

Vår kvalitetspanel (UQEP) leds av Emma Dryden som under sina 25 år i barnboksbranschen arbetat med hundratals böcker och författare. Emma har bl.a. Arbetat för Simon & Schuster och sitter invald i Society of Children’s Book Writers & Illustrators Board of Advisors.

Hur stöder jag välgörenhet via uTales?

Varje gång du köper och läser våra böcker hjälper du till att bygga nya skolor i fattiga länder. Vi är stolta över att samarbeta med Pencils of Promise och låta våra skapare få möjlighet att ge upp till 100% av sina intäkter till deras arbete. När du köper deras böcker hjälper du barn i bl.a. Laos och Guatemala få utbildning. Vi kommer även löpande att genomförande särskilda kampanjer tillsammans med Pencils of Promise och andra organisationer som vi tycker förbättrar världen!

Jag är pank - hur kan jag få min gratisperiod att räcka längre?

Vi ger nya uTales-läsare fri tillgång till alla våra böcker när de skapar ett gratiskonto. När testperioden är över kan du välja att aningen köpa böcker eller prenumerera på hela det växande biblioteket.

Du kan även förlänga ditt gratisläsande genom att bjuda in vänner till uTales. För varje kompis som skaffar ett gratiskonto får du tre ytterligare dygn av fritt läsande och för varje nedladdning av vår gratis app får du tio extra dygn!

Bjud in vänner

Kan jag avsluta min uTales-prenumeration när jag vill?

Självklart!

Hur länge behåller jag böcker jag köpt på uTales?

Du har alltid kvar böckerna på ditt uTales-konto som kan nås på uTales.com och i våra appar.

Hur skapar jag böcker på uTales.com?

Det är enkelt! Påbörja en ny bok i vårt skaparverktyg och när den är klar skickar du in den för godkännande av vår kvalitetspanel. Det finns instruktioner och tips för hur du skapar böcker i vår blogg och i skaparverktyget.

Ger jag bort alla mina rättigheter som skapare?

Självfallet inte! Du kan läsa mer om dina rättigheter i terms & conditions men i korthet ger du oss endast den icke-exklusiva rätten att sälja och distribuera dina böcker. Du kan även ta bort dina uTales böcker från försäljning när du vill. Då behålls de endast för läsare som redan betalat för boken.

Hur fungerar betalningsmodellen för skapare?

Det är gratis att skapa böcker på uTales och som skapare får du 60% av intäkten på dina böcker efter transaktionskostnader (Paypal och betalningsleverantörer). Läsare kan köpa enskilda böcker eller prenumerera på hela biblioteket, i vilket fall intäkten fördelas mellan alla skapare baserat på antal läsningar av olika böcker i prenumerationsläget.

Som skapare kan du även välja att ge mellan 0-100% av dina intäkter till Pencils of Promise för att hjälpa dem bygga nya skolor i utvecklingsländer.

Kan jag samarbeta med andra skapare?

Absolut! I skaparverktyget kan du enkelt lägga till en eller flera medskapare så att ni alla kan redigera boken innan den publiceras. Klicka på "Add co-creators" och fyll sedan i personens namn (om de redan har ett uTales-konto) eller mailadress. Alla medskapare delar per automatik på intäkterna från en bok.

Letar du efter en författare eller illustratör att arbeta med? Gå med i vår grupp på Facebook och lägg ut en förfrågan!

Var kan jag följa min säljstatistik?

När du är inloggad kan du följa din säljstatistik i sektionen för intäkter. Notera att vi uppdaterar och betalar ut dina intäkter via Paypal var 90e dag.

Kan jag skapa böcker på fler språk?

Ja det kan du. Innan du publicerar en bok väljer du vilket språk den tillhör. I takt med att fler böcker skapas på nya språk gör vi språken tillgängliga för läsarna.

Var kan jag hålla mig uppdaterad på de senaste nyheterna?

Följ oss gärna på Facebook Twitter, eller vår blogg

Jag är journalist/bloggare och vill veta mer - vem kontaktar jag?

Emaila press@utales.com